narancslé 0,25
tojássárgája 0,12 (6db)
cukor 0,04
tejszínhab 0,15
Habüstben a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancsok lereszelt héját és a kicsavart levét, majd vízgőz felett, állandó keverés mellet 83°c-ig melegítjük, majd átszűrjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a tejszínhabot, majd tálcára öntjük, kb. 2 cm vastagon és kifagyasztjuk.
Szezámos karamell ropogós
cukor 0,15
fekete szezámmag 0,02
A cukorból világos karamellt olvasztunk, majd szilpát lapra kerek formákat kenünk és megszórjuk a szezám maggal.
morzsa tészta:
liszt 0,05
vaj 0,05
cukor 0,05
mandula liszt 0,04
Az alapanyagokat összemorzsoljuk és papíron szárítjuk, majd 170-180°c-on zsemleszínűre sütjük.
A parféból kerek kiszúróval kör alakú formákat szúrunk, és kettőt egymásra helyezünk úgy, hogy közé rakunk egy karamell lapot. Tányérra helyezzük, a morzsatésztával megszórjuk és a karamell lapocskával díszítjük.
(F.S)
2011. április 19., kedd
Narancs parfé, feketeszezámos ropogóssal
Címkék:
fekete szezám,
morzsatészta,
narancs,
parfé,
tejszín,
tojássárgája
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése