2011. június 12., vasárnap

Egy kávé tökéletes kísérője - Mogyorós-kávés keksz

liszt 0,50
vaj 0,44
barnacukor 0,60
török mogyoró 0,60
tojás 0,20
só 0,02
sütőpor 0,02
nescafé 5 e.k.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a darabosra tört mogyorót és a sót. A vajat habosra keverjük a barnacukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a nescafét, végül belekeverjük a szárazanyagokat. Az így kapott lágy tésztát 24 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk 5-6 mm vékonyra és kerek kiszúróval a kívánt méretűre formázzuk a kekszeket. 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Légmentesen zárt fémdobozban akár hetekig elállna, de pár napnál többet még nem élt meg.
(sol)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése