/ kg
liszt 0,40
cukor 0,20
méz 0,05
kakaó 0,025
vaj 0,05
tojás 0,10
(2 db)
szódabikarbóna 0,01
A cukrot, a mézet, a kakaót és a vajat összekeverjük
és kb. 50°c-ra melegítjük, majd levesszük a tűzről és beledolgozzuk a lisztet,
a tojást és a szódabikarbónát. Ha kihűlt, bőségesen lisztezve vékony lappá
nyújtjuk, sütőlemezre helyezzük és 170°c-on 10-12 perc alatt készre sütjük és
még melegen négy részbe vágjuk.
Krém:
tej 1,-
keményítő 0,08
egész tojás 0,10
(2 db)
cukor 0,20
vaj 0,20
só, vanília
A tej 80%-át feltesszük melegedni a sóval és a
vaníliával. A maradék tejben elkeverjük a keményítőt és a tojást. Ha felforrt a
tejünk, akkor állandó keverés mellett belekeverjük a keményítős keverékbe,
visszatesszük a lángra és besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot és
a vajat és még melegen, három rétegben betöltjük a lapok közé. Egy
tálcasegítségével finoman lesúlyozzuk a betöltött süteményünket, és ha kihűlt,
akkor áthúzzuk csokoládéval és felszeleteljük!
(Gergő Mester receptje)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése