2011. március 29., kedd

Diós "szuflé"

Ez az egyik kedvenc süteményem! Egyszerű, házias, finom....
A szufléhoz nem sok köze van, de valahogy a homályos múltban ráragadt ez a név és ez már így is marad.
                    /kg
tojássárgája 0,10 (5 db)
cukor 0,15
zsír 0,15
liszt 0,15
tejföl 0,20
1 citrom leve és héja

házi baracklekvár 0,15

fehérje 0,15
cukor 0,15
dió 0,30



A zsírt a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és simára, csomómentesre keverjük. Egy papírba csomagolt fémkeretet a tepsire helyezünk és simára elkenjük benne a masszát, majd 170°c-on 15-20 perc alatt kisütjük. Ha egy kicsit meghűlt, akkor lekenjük baracklekvárral . A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a finomra darált diót és elsimítjuk a tésztán. 150°c-on 15 percig sütjük, majd ha meghűlt, sima szélű kerek kiszúróval félholdakat szúrunk belőle. (sol)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése