zöldség alapléhez (2,5 l):
sárgarépa 0,50
petrezselyem gyökér 0,30
zeller 0,30
vöröshagyma 0,20
vaj 0,05
szemes bors 10 szem
víz 3,00
só, petrezselyem szára
A felkarikázott zöldségeket a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a borsot, a petrezselyemzöldet, sót, majd felöntjük vízzel. Ha felforrt lehabozzuk és 1-1,5 órán át lassan főzzük, majd leszűrjük.
Zöldség leves
sárgarépa 0,12
cukkini 0,12
angol zeller 0,04
póréhagyma 0,04
vaj 0,05
zöldség alaplé 0,80
A zöldségeket 0,5 cm-es kockákra vágjuk és a vajon megfuttatjuk, az alábbi sorrendben hozzáadva: sárgarépa, zeller, póréhagyma, cukkini. Majd felöntjük az alaplével és a zöldségeket roppanósra főzzük. ha szükséges sóval ízesítjük.
Medvehagymás tészta tekercshez:
liszt 0,10
tojás 0,05 (1 db)
csipet só
A felsorolt alapanyagokból tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva ½ órát pihentetjük.
Medvehagymás töltelékhez:
tojás 0,15 (3db)
tejszín 0,03
medvehagyma finomra vágva 0,03
só
A felsorolt hozzávalókat habüstben vízgőz felett, krémes állagú habart tojássá keverjük, majd kihűtjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és kb 10*10 cm-es lapokra vágjuk. Minden lapra egy evőkanál tölteléket teszünk, elkenjük rajta és a tésztalap két szélét visszahajtjuk. Megkenjük tojásfehérjével és feltekerjük. Az így elkészített tésztatekercset sós vízben 10 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a levest csészékbe merjük és 1-1 tésztatekercset teszünk bele. (F.S)
A tésztát vékonyra nyújtjuk és kb 10*10 cm-es lapokra vágjuk. Minden lapra egy evőkanál tölteléket teszünk, elkenjük rajta és a tésztalap két szélét visszahajtjuk. Megkenjük tojásfehérjével és feltekerjük. Az így elkészített tésztatekercset sós vízben 10 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor a levest csészékbe merjük és 1-1 tésztatekercset teszünk bele. (F.S)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése