Spárga menünk egyik emblematikus étele és az egyik személyes kedvencem is egyben.
Elkészítjük a rizottó alapot:
rizs 0,70
vöröshagyma 0,05
olívaolaj 0,05
fehér bor 0,2
alaplé 1,20
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és átmelegítjük. Először hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben, ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80% készültségűre főzzük, majd szétterítve gyorsan kihűtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap 0,18
alaplé 0,10
vaj 0,05
érlelt juhsajt 0,03
zöldspárga 0,06
Az alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó keverés mellett krémesre főzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot, végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Sült érlelt sonkával és juhsajttal tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük. (P.B.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése