linzer tészta:kg
liszt 0,30
vaj 0,20
porcukor 0,10
tojássárgája 0,04
vaníliás cukor 0,01
citromhéjreszelék 0,01
só 0,005
A
tészta összetevőiből gyors gyúrással linzertésztát gyúrunk, a szoba
hőmérsékletű vajat simára morzsoljuk a liszttel, majd gyors, határozott
gyúrással belegyúrjuk a lisztet és a többi alapanyagot. – Nem szabad
sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta, majd hűtőbe tesszük, és
3-4 órát pihentetjük.4-5 mm vékonyra kinyújtjuk és 5-6 cm átmérőjű kerek
kiszúróval kerek lapokat formázunk vagy, ha egészben szeretnék elkészíteni akkor egy 40*60 cm linzer lapot helyezünk a sütőlemezre, majd 170°c-on 10-12 perc alatt
halványsárga színűre sütjük. Miután kisült, baracklekvárral megkenjük és ráhelyezünk a fémkeretet vagy a kerek linzerlapokra a desszertkarikát.
túrótöltelék:
túró 0,50
búzadara 0,05
cukor 0,15
vaníliás cukor 0,01
citromhéj reszelék 0,01
mazsola 0,03
A túrótölteléket összekeverjük, majd a linzerlapo(ko)n elosztjuk és 160 °c-on 8-10 percig sütjük.
tojáshab:
tojásfehérje 0,20
cukor 0,20
A
tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük és állandó keverés mellett
50°c-ra melegítjük, majd kihűlésig habbá verjük. Csillagcsöves
nyomózsákból a túrótöltelékre formázzuk vagy a sütőkeretben kenőkés segítségével elkenjük és a tetejét borzoljuk vagy fésűs kártyával díszítjük, majd porcukorral meghintjük.
150°c-os sütőben, kitámasztott sütőajtónál, 5-10 perc alatt kérgesítjük. Tetejét, ízlés szerint, baracklekvárral díszíthetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése