étcsokoládé 0,20
vaj 0,05
tejszín 0,10
joghurt 0,50
tejszín 0,40
zselatin (oldott) 0,08
zöld alma 0,30
A csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tejszínt, majd összekeverjük a corn flakes-szel és zsírpapírra helyezett tortakarikába (~d:24 cm) simítjuk. A zöldalmát kicsumázzuk és simára turmixoljuk, kevés citromlevet adunk hozzá. A joghurtba belekeverjük a felmelegített zselatin 2/5 részét, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a krém felét a karikába simítjuk. A maradék krémbe belekeverjük az almapürét és a fennmaradó zselatint, majd elsimítjuk a joghurt krémen és finoman márványozzuk. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük és almaszelettel díszítjük.
M.F.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése