étcsokoládé 0,20
vaj 0,05
tejszín 0,10
joghurt 0,50
tejszín 0,40
zselatin (oldott) 0,08
zöld alma 0,30
A
csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tejszínt, majd
összekeverjük a corn flakes-szel és zsírpapírra helyezett tortakarikába
(~d:24 cm) simítjuk. A zöldalmát kicsumázzuk és simára turmixoljuk,
kevés citromlevet adunk hozzá. A joghurtba belekeverjük a felmelegített
zselatin 2/5 részét, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a krém
felét a karikába simítjuk. A maradék krémbe belekeverjük az almapürét és
a fennmaradó zselatint, majd elsimítjuk a joghurt krémen és finoman
márványozzuk. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük és almaszelettel
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése