rizs 0,70
vöröshagyma 0,05
olívaolaj 0,05
fehér bor 0,2
alaplé 1,20
Az
olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és
átmelegítjük. Először hozzáöntjük a bort, és folyamatos keverés közben,
ahogy felveszi a folyadékot, mindig utána pótoljuk az alaplével. 80%
készültségűre főzzük, majd szétterítve gyorsan kihűtjük.
zöldspárgás rizottó
rizottó alap 0,18
alaplé 0,10
vaj 0,05
érlelt juhsajt 0,03
zöldspárga 0,06
Az
alaplevet felforraljuk, hozzáöntjük a rizottó alaphoz és állandó
keverés mellett krémesre főzzük, majd belekeverjük a vajat és a sajtot,
végül a roppanósra párolt zöldspárgát. Sült érlelt sonkával és
juhsajttal tálaljuk, medvehagyma olajjal és eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése