• zsír 0,50
• burgonya 1,20
• élesztő 0,05
• só 0,05
• medvehagyma 0,20
A
kockára vágott burgonyát megfőzzük, leöntjük róla a főzővizet és
összetörjük. A kihűlt burgonyából, a finomra vágott medvehagymából és a
többi összetevőből tésztát gyúrunk és hűtőszekrényben 8-10 órát
pihentetjük.
Kinyújtás előtt a tésztát átforgatjuk, „hajtogatjuk”, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű simaszélű kiszúróval szaggatjuk, sütőlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bővebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html
Kinyújtás előtt a tésztát átforgatjuk, „hajtogatjuk”, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű simaszélű kiszúróval szaggatjuk, sütőlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással . 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük. (sol)
A medvehagymáról bővebben: http://solier-green.blogspot.com/2012/03/medvehagyma.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése