A kecskesajtos quiche már egy jól bevált recept, melyet többféle változatban készítettünk már.
A friss, zsenge retekkel újszerű párosítás. Amikor Sanyi (Chef) azt mondta, hogy a retekből főzeléket készít, azt hittem hogy megint ugrat....
Soha rosszabb viccet!
A retek főzelék zseniális!
Quiche tészta: kg
liszt 0,25
vaj 0,19
porcukor 0,01
só 1 k.k.
tojás 1 db
A vajat kivesszük a hűtőből és keverőtálba morzsoljuk. A liszthez hozzákeverjük a sót és a porcukrot, majd a vajhoz öntjük és összemorzsoljuk. Hozzáöntjük a két tojást és gyors mozdulatokkal rövid ideig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A lepihent, kifagyott tésztát 3 mm vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Ráterítünk egy papírt és teleszórjuk babbal.(ez meg akadályozza. hogy felemelkedjen a tészta)
20 percig 160°c-on elősütjük.
Kecskesajtos töltelék: kg
kecskesajt 0,20
tejföl 0,05
frissen őrölt bors
A hozzávalókat villával összetörjük, összekeverjük, és a kisült tésztakosárkákba töltjük és 160°c-os sütőben 6-8 percig sütjük.
Hónapos retek főzelék: kg
retek 2csomag
hagyma 0,02
vaj 0,03
alaplé 0,10
tejszín 0,05
petrezselyemzöld 1 csomag
kukoricakeményítő 0,01
só, bors
Vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt retket, sóval, borssal ízesítjük és néhány percig pirítjuk, pároljuk,hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. a felforrt a kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük.