2012. szeptember 19., szerda

Zöldalmás-joghurt szelet

Csokoládés corn flakes 0,10
étcsokoládé 0,20
vaj 0,05
tejszín 0,10

joghurt 0,50
tejszín 0,40
zselatin (oldott) 0,08
zöld alma 0,30

A csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tejszínt, majd összekeverjük a corn flakes-szel és zsírpapírra helyezett tortakarikába (~d:24 cm) simítjuk. A zöldalmát kicsumázzuk és simára turmixoljuk, kevés citromlevet adunk hozzá. A joghurtba belekeverjük a felmelegített zselatin 2/5 részét, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a krém felét a karikába simítjuk. A maradék krémbe belekeverjük az almapürét és a fennmaradó zselatint, majd elsimítjuk a joghurt krémen és finoman márványozzuk. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük és almaszelettel díszítjük. 
M.F.