2016. november 9., szerda

Hasaalja tekercs, misos-algás udon tésztával

Heimann Birtokbor 2013
Hasaalja tekercs, misos-algás udon tésztával
4 személyre
A Birtok bor fűszeres, ánizsos íze és testes karaktere mellé, ezt a kombinációt találtuk harmonikusnak!

malac hasaalja 1,-Sertés zsír 1,5 kg
csillagánizs 2 db
kakukkfű 4 szál
szegfűszeg 10  db
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 4 gerezd
só, bors

A hasaalját sózzuk borsozzuk és szorosan feltekerjük, mint egy szőnyeget, majd tepsibe helyezzük
és mellé tesszük a többi ízesítőt és annyi olvasztott zsírt öntünk rá, hogy ellepje.
65°c-on 24 órán keresztül, sütőben konfitáljuk!
Kivesszük  a zsírból, szorosan áttekerjük alufóliával, majd lehűtjük.
Tálalás előtt 3 cm-es szeletekre vágjuk és forró serpenyőben kérgezzük!

Félkész vagy szárított Udon tésztát aldentére főzzük.
Készítünk egy misos-tejszínes mártást:
miso 1 ek.
tejszín 2 dl
só, fehérbors
áztatott alga vagy kombu összevágva.
A fentieket összeforraljuk, összeforgatjuk a tésztával és szórunk még rá összevágott shiso levelet
és vörös moszatot.

Jó étvágyat kívánunk!
Haraszti Zsolt Chef