2014. november 18., kedd

Narancsos-csokoládé mousse

Csokoládé mousse, narancsos angolkrémmel
narancsos angolkrém:
narancslé 10 dkg
tojás 10 dkg
tojássárgája 10 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés mellet hozzáöntjük a felforralt narancslevet. Visszatesszük a tűzre és 84°c-ig sűrítjük, 60°c-ig visszahűtjük és belekeverjük a
vajat. Simára keverjük, kiöntjük egy fémformába és mélyhűtőben dermesztjük. ha kifagyott egyforma 2*2 cm-es kockákra vágjuk.

Csoki mousse:
earl grey tea 5 g
tej 15 dkg
tejszín 15 dkg
étcsoki 35 dkg
zselatin 6 dkg(oldott 5 cl víz, 1 dkg zselatinpor vagy lap)
tejszínhab 40 dkg

A tejet, tejszínt, teafüvet felforraljuk és 5 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. Visszaforraljuk, ráöntjük az étcsokoládéra és simára keverjük, majd hozzákeverjük az oldott zselatint. Ha langyosra hűlt lazán belekeverjük a tejszínhabot és a desszertformát félig töltjük a krémmel. A közepébe helyezzük a narancsos angolkrémet, majd teletöltjük a csoki mousse-szal a formát és kifagyasztjuk. Csoki ganasche-sal és narancs szelettel díszítjük..