Piskóta:
- tojássárgája 4 dkg (2 db)
- tojásfehérje 6 dkg (2 db)
- Eritrit és xilitol 5 dkg
- kukoricakeményítő 6 dkg
A tojássárgáját kihabosítjuk, majd az édesítővel a tojásfehérjét kemény
habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a keményítőt,
majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
- joghurt 30 dkg
- eritrit, xilitol 12 dkg
- zselatin (oldott) 5 dkg
- tejszínhab 25 dkg
- eper 50 dkg
- piskóta lap 1 db
Előkészítünk egy tortakarikát,
melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk.
Az epret megmossuk, a 2/3-t pürésítjük a maradékot félrerakjuk a
díszítéshez.
A joghurtot simára keverjük az édesítővel, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4
részét és a
tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék
krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk
a joghurtkrémet.
Elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük 4-6 órát. Szeleteljük,
tejszínhabbal és eperszemekkel diszítjük..