2013. február 28., csütörtök

Quiche lorraine

 A Quiche (kis) kedvenc....
tészta:
liszt 0,25
vaj 0,12
só 0,01
víz 0,08

massza:
Tojás 0,15 (3 db)
tejszín 0,25
kaliforniai paprika 0,05
hagyma 0,05
Cukkini 0,05
bacon 0,05
krémsajt 0,05
só, bors.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót és a vizet, és gyors gyúrással egynemű tésztává gyúrjuk, majd fóliában 2-3 órát hűtőben pihentetjük. A kész tésztát 2-3 mm vékony kerek formájúra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortakarikát úgy, hogy a pereme 2-3 cm magas legyen. 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük.
A zöldségeket nagyobb kockákra, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk bacont és a hagymát, majd ráborítjuk a többi zöldséget és még egy kicsit pároljuk-pirítjuk. Közben felverjük a tojásokat, elkeverjük a krémsajttal, majd a tejszínnel és a párolt-pirított zöldségeket belekeverjük. beleborítjuk a kisült tésztába és 180c-on 30 percig sütjük.