2012. június 2., szombat

Epres-joghurt torta

Piskóta:
  • tojássárgája 0,04 (2 db)
  • tojásfehérje 0,06 (2 db)
  • cukor  0,04
  • liszt 0,06
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a lisztet, majd szilikonos papírra lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
  • joghurt 0,30
  • cukor 0,12
  • zselatin (oldott) 0,05
  • tejszínhab 0,25
  • eper 0,30
  • piskóta lap 1 db
Előkészítünk egy tortakarikát, melynek az aljára egy vékony piskóta lapot helyezünk. Az epret megmossuk, a 2/3-t összetörjük a maradékot félrerakjuk a díszítéshez. A joghurtot simára keverjük, belekeverjük a felmelegített zselatin 3/4 részét és a tejszínhabot. A krém 3/4 részét a torta karikába öntjük, a maradék krémbe belekeverjük a zselatint és az eperpürét, majd ezzel márványozzuk a joghurtkrémet. Elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük 4-6 órát. Szeleteljük, tejszínhabbal és eperszemekkel diszítjük..

2012. június 1., péntek

Quesedilla

4db tortilla
15dkg reszelt cheddar sajt
2db paradicsom
0.5fej vöröshagyma
Cukkini, kaliforniai paprika, padlizsán
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítom és kevés olajon megpirítom. A paradicsomokat és zöldségeket apróbb kockára  vágom . Egy serpenyőbe rakom az egyik tortilla lapot rá teszem az alapanyagok felét majd rá helyezek még egy tortilla lapot közepes lángon mindkét felét megpirítom. Ezt megismétlem a másik két tortilla lappal is. Négybe vágom az elkészült quesedillákat és már fogyasztható is. Guacamoléval megkenve még finomabbá tehetjük.

2012. május 31., csütörtök

Sopa de elote- kukorica krémleves

50dkg morzsolt kukorica
20dkg burgonya
1l  tyúkhús alaplé
2dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
friss koriander levél
római kömény
só, fehérbors
0.5dl étolaj
Elkészítés:
Apróra vágjuk  a vöröshagymát és a fokhagymát. kevés olajon megfuttatjuk hozzá adjuk a kukoricát ,az alaplevet és a kockára vágott burgonyát sózzuk, borsozzuk. A kukoricát puhára főzzük majd hozzá adjuk a friss koriander leveleket a római köményt és a tejszínt. Az egészet össze turmixoljuk  aztán átszűrjük vissza tesszük a tűzhelyre és felforraljuk , ha sárgábbra szeretnék adhatunk hozzá egy kevés sáfrányt is.

2012. május 28., hétfő

Guacamole- Avokádó "krém"

2 puha avokádó (érett)
1 kis fej lilahagyma   
2 gerezd fokhagyma   
1 chili paprika       
1 zöldcitrom (lime)   
1 dl tejszín       
só, őrölt bors
Elkészítés:
Az avokádót kettévágom, kiszedem a magját és egy kanállal kikanalazom a húsát. Beteszem egy tálba, villával kicsit összetöröm és meglocsolom a lime levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem, a kimagozott chilipaprikát pedig vékonyra darabolom és hozzáadom az avokádóhoz. Ráöntöm a tejszínt, és botmixerrel pépesre keverem. Amikor kész, megsózom, borsozom és tálkába kanalazom. Frissen fogyasztandó, mert gyorsan bebarnul.