2012. augusztus 17., péntek

Káposztás pogácsa


liszt 0,50
zsír  0,25
só 0,03
tejföl 0,17
pirított káposzta 0,30
tojás 0,10
élesztő 0,03
bors 0,01
Kevés zsíron cukrot karamellizálunk, majd lepirítjuk rajta a lereszelt káposztát. A többi hozzávalóból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben 1 órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és elterítjük rajta a kihűlt pirított káposztát, majd ráhajtunk egy szimpla és egy dupla hajtást és ismét 1 vagy több órát pihentetjük. Felhasználás előtt ismét ráhajtunk egy szimpla hajtást, majd 1 -1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét tojással lekenjük, megszórjuk len- vagy szezámmaggal és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük.