vöröshagyma 10 dkg
sárgarépa 20 dkg
gyökér 10 dkg
zeller 10 dkg
cékla 30 dkg (20 dkg apróra , 10 dkg hasábra vágva)
vaj 5 dkg
víz 1,5 liter
só, szemes bors (10 db)
A
vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a
karikára vágott zöldségeket. Megpároljuk a zöldségeket, sózzuk,
hozzáadjuk a szemes borsot, majd felöntjük vízzel, puhára főzzük és
leszűrjük.. A 10 dkg hasábokra vágott céklát vajon megpároljuk és
tálalásnál adjuk betétként a levesbe.
Szecsuáni borsos ropogós:
olaj 0,5 dl
liszt 5 dkg
tojásfehérje 5 dkg
só, bors
A
massza összetevőit simára keverjük és vékonyan felkenjük egy szilikon
lapra, megszórjuk a durvára tört szecsuáni borssal, majd 180°-on 2-4
perc alatt készre sütjük.
2017. október 4., szerda
Konfitált libacomb, paszternákpürével és ecetes mazsola raguval
A
megtisztított libacombokat sózzuk és zsíros lábosba helyezzük.
Mellétesszük a cikkbe vágott hagymát, a megroppantott fokhagymát, 2 szál
kakukkfű ágat és 15 szem fekete borsot, majd ráöntjük a felolvasztott
kacsazsírt és 80°c-on 3,5-4 óra alatt sütőben elkészítjük.
Paszternák püré
Paszternák 45 dkg
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
A
paszternákot karikára vágjuk és vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és
felöntjük a tejszínnel és az alaplével, majd átforraljuk és pürésítjük.
Mazsolaragu
Arany mazsola 5 dkg
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítő 5 g
Snidling
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítő 5 g
Snidling
A
mézet karamellizáljuk, felöntjük a vízzel és puhára főzzük benne a
mazsolát. Hozzáadjuk a borecetet, a vágott snidlinget és kevés
keményítővel besűrítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfű ággal díszítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfű ággal díszítjük.
Tepertős-szílvás papucs
Tészta: /kg
liszt 0,50
kefír 0,45
tojás 0,05
cukor 0,02
élesztő 0,03
tepertő 0,25
só 0,015
zsír 0,10
víz 0,05
bors 0,001
paprika 0,001
Házi szilvalekvár 1,20
liszt 0,50
kefír 0,45
tojás 0,05
cukor 0,02
élesztő 0,03
tepertő 0,25
só 0,015
zsír 0,10
víz 0,05
bors 0,001
paprika 0,001
Házi szilvalekvár 1,20
Fenti
összetevőkből gyúrt-élesztős tésztát készítünk, Összemérjük a
szárazanyagokat, a zsírt és a tepertőt, majd az élesztőt feloldjuk hideg
vízben, belekeverjük a tojást és a kefírt, hozzáadjuk a többi
alapanyaghoz és begyúrjuk a tésztát. Hűtőben 4-5 órát dermesztjük, majd
két szimplát hajtunk a tésztára, kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra és 6*6 cm-es
négyzetekre vágjuk. A négyzetek sarkait megkenjük tojással, majd
átlósan a négyzetek közepére nyomjuk a szilvalekvárt és a lekvár fölött a
két szembe lévő tésztacsücsköt összecsípjük. Az így kaptt papucsokat
megkenjük tojással és 40-45°c-on kelesztjük, majd 170°c-on 15 perc alatt
készre sütjük.
Csokoládés Flan
9 tojássárgája
3 dl tejszín
2 dl tej
9 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
édes chili szósz
Elkészítés:
3 dl tejszín
2 dl tej
9 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
édes chili szósz
Elkészítés:
A
tejszínt a tejet a cukrot és a csokit vízgőz felett egyneműsítjük majd
hozzá keverjük a tojás sárgákat és ízlés szerint chili szószt. Kis
porcelán tálkákba öntjük tepsibe tesszük és vizet öntünk alájuk,
lefedjük alufóliával és 100 fokon 50 percre sütőbe tesszük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából,
barnacukrot szórunk a tetejére és karamellizáljuk. Sós karamellel tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)