2011. augusztus 25., csütörtök

Szarvasgomba menü

Az M1 Országjáró turisztikai magazinjában Gödöllőt fogják bemutatni (2011.09.17.) és az a megtiszteltetés ért minket, hogy Gödöllő és a szarvasgomba kapcsán, minket is megkerestek, hogy készítsünk egy menüt a szarvasgombára hangolva! Ács Adél a szarvasgomba szakértője és gödöllői mecénása, népszerűsítője nagyon sokat segített nekünk a feladat tökéletes megoldásában. Kiváló minőségű, Gödöllőn és környékén szedett szarvasgombákat hozott nekünk; fodros, nyári és homoki szarvasgombákat. Az utóbbinak (Terfézia- homoki szarvasgomba=Mattirolomyces terfezioides =Terfezia terfezioides) ) az is különlegessége, hogy csak Magyarországon található (Hungarian sweet truffle), tehát

mondhatjuk, hogy -Hungaricum! Nagyon jól használható desszertek, pralinék ízesítésére is, mivel enyhén édeskés az íze. Szép párt alkot a mandula, fehér csokoládé, vanília ízeivel.

A menü összeállításánál arra törekedtünk, hogy egyszerű alapanyagokkal párosítsuk a szarvasgombákat, így egy "szimpla" alapanyagból is különleges étel állítható össze és a szarvasgomba ízjegyei is jobban kidomborodnak, kiemelkednek.
A menü:
- Szarvasgombás csirkemáj trüffel, kakaóbabtörettel
- Kukoricakrémleves, szarvasgombás habbal, pattogatott kukoricával
- Szarvasgombás tanyasi csirkecomb rolád, korianderes zellerpürével, kápia paprikás-barack chutney-val és fodros szarvasgombával aromatizált polentával.
- Homokiszarvasgomás-vaníliás, fehércsokoládés mille feuille

Szarvasgombás csirkemáj trüffel, kakaóbabtörettel
Kukoricakrémleves, szarvasgombás habbal, pattogatott kukoricával 

Szarvasgombás tanyasi csirkecomb rolád, korianderes zellerpürével, kápia paprikás-barack chutney-val és fodros szarvasgombával aromatizált polentával.
Homokiszarvasgomás-vaníliás fehércsokoládés mille feuille