folytatásként a vaddisznó ragus pite:
Vaddisznó ragus pite
vaddisznó lapocka 0,25
vöröshagyma 0,06
étolaj 0,04
fokhagyma 0,02
borókabogyó összetörve 5 db
kakukkfű 2 ág
cukkini 0,06
sárgarépa 0,05
vörösbor 0,10
só, bors
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, a borókabogyót és a kakukkfüvet, beletesszük a kockára vágott vaddisznó húst, lepirítjuk, majd felöntjük a vörösborral és vízzel, sózzuk, borsozzuk és a pörkölthöz hasonlóan pirítva-párolva főzzük. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát, kb 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit és egyet forralunk még rajta, majd kihűtjük.
pite tészta:
liszt 0,30
vaj 0,15
tej 0,05
tojás 1 db
só, szódabikarbóna ½ - ½ m.k.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kibéleljük a pite formát a tésztával, majd megtöltjük a raguval és a vékonyra nyújtott tészta lap széleit megkenjük tojással, befedjük a pitét és a tészta széleket összedolgozzuk. Tetejét is megkenjük tojással, megszurkáljuk és 160°c-on 25 perc alatt készre sütjük. Vegyes zöldsalátával tálaljuk.
(chef)
2010. november 11., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése