2010. november 24., szerda

Macaron

Felzárkoztunk:-) Pótoltuk egy hiányosságunkat!
Kedves cukrászbarátunk Ferenczi Hajni receptje 
és útmutatása alapján és  hosszas agitálás után belefogtunk mi is a macaron projektebe. Ilyen lett!


Macaron

mandulapor 0,25
porcukor 0,25
tojásfehérje 0,09

kristálycukor 0,25
víz 0,07
tojásfehérje 0,09

A mandulaport összekeverjük a porcukorral és a tojásfehérjével sima masszává. Színezhetjük ételfestékkel, kakaóval. Az utóbbi esetben a kakaó mennyiségével csökkentjük a mandulaport mennyiségét.

A kristálycukor 2/3 részét feltesszük a vízzel főni és 112°c-ig melegítjük. Közben elkezdjük a fehérjét habbá verni a maradék 1/3 cukorral. Amikor 70%készültségű, belekeverjük a cukorszörpöt és kemény habbá verjük, majd határozott gyors mozdulatokkal belekeverjük a mandulás masszába. A masszát sima csöves nyomózsákba helyezzük és papírral fedett sütőlemezre kis félgömböket formázunk. 45 percet pihentetjük, majd 150 °c-on 5 percet sütjük, utána visszavesszük a sütőt 130°c-ra még 5 percig sütjük és utána kitámasztjuk a sütőajtót és még 5 percig huzatjuk.

Ha kihűlt, lekvárral, ganasche-sal összetöltjük és egy napot hűtőben „puhítjuk”

sol

2 megjegyzés:

  1. Nem ér ilyen szépeket csinálni!!
    Mennyit kell elrontani ahhoz, hogy ilyen legyen a végeredmény:))?

    VálaszTörlés
  2. El se hiszem, rendszeresen nézem a blogot, és pont Hajni receptjéről maradok le, pedig valóban tehetséges - és legalább olyan csinos - a hölgy. A hosszas ellenállást az agitálásnak meg megértem, én több mint fél éve halogatom a macaron készítést. :)

    VálaszTörlés