víz 0,80
zöldalma 0,50
cukor 0,08
almalé 0,10
A vizet felforraljuk a cukorral és az almalével, majd hozzáadjuk az almát és ha újra felforrt, levesszük a tűzről. Leturmixoljuk és leszűrjük, majd hűtjük.
Marcipán hab:
marcipán 0,20
tejszín 0,30
A tejszínt összeturmixoljuk a marcipánnal, leszűrjük, habszifonba töltjük és egy patront csavarunk bele.
Tálalás:
A hideg levest a csészébe merjük, marcipán habot nyomunk rá és megszórjuk pirított mandulával. Mentalevéllel díszítjük.
(F.S.)
Nagyon guszta, a fotó gyönyörű.
VálaszTörlésHú, ez a zöldalmakrémleves most nagyon talált, még a kései óra ellenére is megkívántam. :) Részemről mondjuk a marcipán habot lecserélném - a marcipánnal nem vagyunk nagy barátok - de amúgy oké. Szükséges vajon az almával újra teljesen felforralni, nem jobb esetleg alacsony hőmérsékleten picit hosszabban készíteni?
VálaszTörlésKedves ehran!
VálaszTörlésEzt a levest először egy borvacsorára főztem, akkor bodzás panna cottával volt tálalva / 4dl tejszín, 1dl bodzaszörp 8g zselatin,stampedlis pohárba töltve, dermesztve,melegvízbe mártva,a formából "kibűvészkedve" a levesben tálalva. A fent megadott leves anyaghányadhoz kb.egy fél lime héja volt hozzáadva, így a borhoz illő citrusos íz is megjelent, egyszerre jött az alma és a lime. Csak "biztonságból" forraltam fel de minél kevesebb ideig hőkezeljük annál jobb. Nagyon alapos turmixolás, majd szűrés követte.
Érdemes kipróbálni, végtelen egyszerű, de finom leves!
Szia
s