2011. március 10., csütörtök

Zöldalmakrémleves, marcipán habbal



víz                                           0,80
zöldalma                                   0,50
cukor                                        0,08
almalé                                      0,10

A vizet felforraljuk a cukorral és az almalével, majd hozzáadjuk az almát és ha újra felforrt, levesszük a tűzről. Leturmixoljuk és leszűrjük, majd hűtjük.

Marcipán hab:
marcipán                                   0,20
tejszín                                      0,30
A tejszínt összeturmixoljuk a marcipánnal, leszűrjük, habszifonba töltjük és egy patront csavarunk bele.

Tálalás:
A hideg levest a csészébe merjük, marcipán habot nyomunk rá és megszórjuk pirított mandulával. Mentalevéllel díszítjük.
(F.S.)



3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, a fotó gyönyörű.

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez a zöldalmakrémleves most nagyon talált, még a kései óra ellenére is megkívántam. :) Részemről mondjuk a marcipán habot lecserélném - a marcipánnal nem vagyunk nagy barátok - de amúgy oké. Szükséges vajon az almával újra teljesen felforralni, nem jobb esetleg alacsony hőmérsékleten picit hosszabban készíteni?

    VálaszTörlés
  3. Kedves ehran!
    Ezt a levest először egy borvacsorára főztem, akkor bodzás panna cottával volt tálalva / 4dl tejszín, 1dl bodzaszörp 8g zselatin,stampedlis pohárba töltve, dermesztve,melegvízbe mártva,a formából "kibűvészkedve" a levesben tálalva. A fent megadott leves anyaghányadhoz kb.egy fél lime héja volt hozzáadva, így a borhoz illő citrusos íz is megjelent, egyszerre jött az alma és a lime. Csak "biztonságból" forraltam fel de minél kevesebb ideig hőkezeljük annál jobb. Nagyon alapos turmixolás, majd szűrés követte.
    Érdemes kipróbálni, végtelen egyszerű, de finom leves!
    Szia
    s

    VálaszTörlés