Az M1 Országjáró turisztikai magazinjában Gödöllőt fogják bemutatni (2011.09.17.) és az a megtiszteltetés ért minket, hogy Gödöllő és a szarvasgomba kapcsán, minket is megkerestek, hogy készítsünk egy menüt a szarvasgombára hangolva! Ács Adél a szarvasgomba szakértője és gödöllői mecénása, népszerűsítője nagyon sokat segített nekünk a feladat tökéletes megoldásában. Kiváló minőségű, Gödöllőn és környékén szedett szarvasgombákat hozott nekünk; fodros, nyári és homoki szarvasgombákat. Az utóbbinak (Terfézia- homoki szarvasgomba=Mattirolomyces terfezioides =Terfezia terfezioides) ) az is különlegessége, hogy csak Magyarországon található (Hungarian sweet truffle), tehát
|  | 
mondhatjuk, hogy -Hungaricum! Nagyon jól használható desszertek, pralinék ízesítésére is, mivel enyhén édeskés az íze. Szép párt alkot a mandula, fehér csokoládé, vanília ízeivel.
A menü összeállításánál arra törekedtünk, hogy egyszerű alapanyagokkal párosítsuk a szarvasgombákat, így egy "szimpla" alapanyagból is különleges étel állítható össze és a szarvasgomba ízjegyei is jobban kidomborodnak, kiemelkednek.
A menü:
- Szarvasgombás csirkemáj trüffel, kakaóbabtörettel
- Kukoricakrémleves, szarvasgombás habbal, pattogatott kukoricával 
- Szarvasgombás tanyasi csirkecomb rolád, korianderes zellerpürével, kápia paprikás-barack chutney-val és fodros szarvasgombával aromatizált polentával.
- Homokiszarvasgomás-vaníliás, fehércsokoládés mille feuille
| Szarvasgombás csirkemáj trüffel, kakaóbabtörettel | 
| Kukoricakrémleves, szarvasgombás habbal, pattogatott kukoricával | 
|  | ||
| Szarvasgombás tanyasi csirkecomb rolád, korianderes zellerpürével, kápia paprikás-barack chutney-val és fodros szarvasgombával aromatizált polentával. | 
| Homokiszarvasgomás-vaníliás fehércsokoládés mille feuille | 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése