2012. április 17., kedd

Paella (sáfrányos-zöldséges rizs, csirkével és tenger gyümölcseivel)

rizs 0,16
tengergyümölcsei 0,12
csirkecomb filé 0,08
zöldségek 0,10
hagyma 0,10
fokhagyma 0,02
fűszerek 0,02
garnéla 0,08
fekete kagyló 0,08
húslé 0,40

Nagyobb vaslábasban megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát, és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a csirkedarabokat, lepirítjuk, majd felengedjük a húslevessel, ízesítjük a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Csendesen (lábosban lefödve) főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd sütőbe téve csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, akkor pótolni kell kevés húslevessel. Az utolsó fázisban hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, kagylót, rákot és még 4-5 percig pirítva pároljuk.

további spanyol és katalán receptjeink........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése