2012. május 15., kedd

Provance poulet (Provence-i csirke)

Csirke felsőcomb 1,-
Cukkíni 0,15
Póréhagyma 0,10
Fokhagyma 0,03
Olívabogyó 0,05
Fehérbor 0,10
Balzsamecet 0,02
Paradicsompüré 0,05
Provence-i fűszerek
Só, bors
Kukoricakeményítő
A kicsontozott combokat olívaolajon a fokhagymával együtt megpirítjuk, majd felöntjük annyi húslével, amennyi éppen ellepi, hozzá adjuk a fehérbort, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Mikor már majdnem kész, hozzá adjuk a zöldségeket, még pár percig főzzük, aztán kivesszük a csirkéket, a bőrös részüket megkenjük fokhagymás paradicsom pürével (ne legyen túl sűrű) majd sütőben alsó-felső sütéssel 200 fokon barnára pirítjuk. A mártást egy kicsi kukoricakeményítővel besűrítjük, balzsamecettel ízesítjük és a csirkék mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése