2012. június 20., szerda

Tamatar Ka Shorba (fűszeres paradicsomleves, pirított csapati kenyérrel)



•    2 ek ghee,esetleg növényi olaj
•    1 fej hagyma
•    2 gerezd fokhagyma
•    6 db paradicsom
•    1 db piros chilipaprika
•    2 db babérlevél
•    1 tk római kömény
•    1 tk koriander, őrölve
•    2 cm gyömbér, reszelve
•    1 mk fekete bors (ízlés szerint)
•    400 ml kókusztej
•    200 ml csirkealaplé
•    1 tk cukor
•    1 mk só
•    A tetejére
•    2 ág korianderlevél

Egy lábasban felforrósítom a ghee-t és megpirítom benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot apróra vágom és fél liternyi vízben 10 perc alatt megpárolom és botmixerrel pépesítem, hozzáadom a hagymás keverékhez.
Hozzáadom a fűszereket és a folyadékokat és 5-10 percig párolom. A végén még ízesítem, vagy öntök még hozzá egy kis folyadékot, ahogy szükséges. Vágott koriander zölddel díszítem és pirított csapáti kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése