• 2 ek ghee,esetleg növényi olaj
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 6 db paradicsom
• 1 db piros chilipaprika
• 2 db babérlevél
• 1 tk római kömény
• 1 tk koriander, őrölve
• 2 cm gyömbér, reszelve
• 1 mk fekete bors (ízlés szerint)
• 400 ml kókusztej
• 200 ml csirkealaplé
• 1 tk cukor
• 1 mk só
• A tetejére
• 2 ág korianderlevél
Egy lábasban felforrósítom a ghee-t és megpirítom benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot apróra vágom és fél liternyi vízben 10 perc alatt megpárolom és botmixerrel pépesítem, hozzáadom a hagymás keverékhez.
Hozzáadom a fűszereket és a folyadékokat és 5-10 percig párolom. A végén még ízesítem, vagy öntök még hozzá egy kis folyadékot, ahogy szükséges. Vágott koriander zölddel díszítem és pirított csapáti kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése