2012. augusztus 4., szombat

Szilvalekváros hópárna

Ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető sütemény és az egyik nagy kedvencünk!
rétes liszt                                 0,40
zsír                                          0,25
tejföl                                        0,20
só                                            0,005  (1/2 dkg!)
van.cuk
A tészta összetevőiből gyors gyúrással tésztát gyúrunk, majd 3-4 órát hűtőben dermesztjük. Miután kifagyott 2  mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk, megfelezzük a tészta lapot és az egyik felét beosztjuk 4*4 cm négyzetekre. A négyzetek éle mentén lekenjük tojással és a négyzetek közepére szilvalekvárt nyomunk nyomózsák segítségével, majd a másik tésztalappal befedjük és a lekár halmok közeit lenyomkodjuk. derelyeszaggatóval négyzetekre vágjuk, sütőlemezre helyezzük és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor vaníliás porcukorba hempergetjük.

2 megjegyzés:

  1. Hm, 850g anyaghoz nem sok 50g só, pláne desszertnél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      De, nagyon sok! :)
      köszönöm szépen, javítottuk!
      üdv: Csaba

      Törlés