2012. szeptember 27., csütörtök

Mária Valéria torta

gesztenyés felvert:
tojássárgája 0,05
gesztenyemassza 0,10
liszt 0,02
vaj 0,02

tojásfehérje 0,12
cukor 0,04
A vajat a gesztenyemasszával és a tojássárgájával habosra keverjük, a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd lazán belekeverjük a gesztenyés masszába és hozzákeverjük a lisztet. Szilikonos sütőpapírra kerek lapnak kikenjük, majd 170°c-on kb.12 perc alatt kisütjük.

Sacher felvert
Tojássárgája 0,12
vaj 0,03
kakaó 0,03
tojásfehérje 0,12
cukor 0,12
víz 0,015
liszt 0,08
sütőpor, só
A tojássárgáját kihabosítjuk, majd belekeverjük az olvasztott vajat. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd lazán belekeverjük a tojássárgájába és végül hozzákeverjük a kakaós-liszteskeveréket és szilikonos papírra kerek lapnak kikenjük.

Gesztenyekrém:
gesztenye 0,12
cukrászkrém 0,07
zselatin 0,02
tejszínhab 0,15

A gőzkrémet simára keverjük a gesztenyével, majd belekeverjük az olvasztott zselatint, végül lazán belekeverjük a tejszínhabot.

Sárgabarackkrém:
sárgabaracklekvár 0,26
sárgabarack 0,16
tojásfehérjepor 0,03
tejszínhab 0,20
zselatin 0,06
A sárgabarackot leturmixoljuk, összekeverjük a sárgabaracklekvárral és a tojásfehérjeporral, majd habverő segítségével habbá verjük. Belekeverjük a zselatint, majd lazán a tejszínhabot is.

Összeállítjuk a tortánkat. A sacher lapot tortakarikába helyezzük, elsimítjuk rajta a gesztenyehabot, ráhelyezzük a gesztenyés piskótát és végül a sárgabarackhabot, elsimítjuk a tetejét és hűtőben dermesztjük.
Szeletelés után csokoládé dísszel és friss vagy aszalt sárgabarackkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése