2012. október 27., szombat

Birsalmalekváros sajttorta

édes morzsa 0,20
cukor 0,08
dió 0,08
vaj 0,08
birsalmalekvár 0,30

Birslekvár:
Hozzávalók: 1 kg birsalma (csumázva), 0,5 kg cukor, 0,3 kg víz
A birsalmát kicsumázzuk, negyedeljük. 3 dl vízzel és 20 dkg cukorral lassú tűzön kb. egy óráig főzzük, amíg a vizet elforrja, és a birs puha nem lesz. Leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot is, és addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri.
Az édes morzsába belekeverjük a cukrot, a durvára tört diót és az olvasztott vajat, majd egy papírral becsomagolt tortakarikába simítjuk. A tetejére egy 2 cm vastag kört formálunk a birsalmalekvárból

krémsajt 0,60
tejföl 0,40
tojás 4 db
cukor 0,25
keményítő 0,04
A krémsajtot kikeverjük, majd belekeverjük a többi alapanyagot is, simára keverjük és a morzsatésztára öntjük. 130°c-os sütőben 80 percig sütjük. Kihűlés után hűtőbe helyezzük és 3-4 óra hűlés után szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése