2012. október 9., kedd

Gesztenyekrémleves, homoki szarvasgombás habbal

A homoki szarvasgomba (terfézia)harmonikus párost alkot a gesztenyével, íz jegyei nagyon jól harmonizálnak a gesztenye ízével.

recept: / kg
egész, hámozott gesztenye 0,30
cukrozatlan gesztenye püré 0,30
hús alaplé (leszűrt húsleves) 2,-
salotta hagyma 0,10
tejszín 0,30
vaj 0,10
póréhagyma 0,15
vargánya gomba 0,20
őrölt szerecsendió, só, bors

Terfézia 0,03
Tejszínhab 0,15

A vajon lepirítjuk az apróra vágott vargányát, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt vajon, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szemes gesztenyét és felöntjük a húslevessel . Ha puhára főtt a gesztenye, hozzáadjuk a cukrozatlan gesztenyemasszát, szerecsendióval, borssal, sóval ízesítjük, tejszínnel krémesítjük,  majd leturmixoljuk és átszűrjük. A felvert tejszínhabba belereszeljük a homoki szarvasgombát és elkeverjük. A póréhagymát apróra vágjuk és a tányérokba helyezünk egy-egy teáskanálnyi hagymát és vargányát, majd felöntjük a levessel és egy nagy kanál habot teszünk a leves tetejére.
Orsolya Pincétől az Abrakadabra, Olaszrizling-Chardonnay Cuvée-t kortyolgatjuk utána és hálát adunk a jó Istennek ezekért a csodálatos ízekért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése