2014. szeptember 3., szerda

Szezámparfé, karamellizált mandarin raguval


125 g tej

125 g tejszín
75 g tojás sárgája
100 g méz
100 g pirított szezámmag
150 g tejszínhab

Feketeszezámos morzsa
30 g vaj
30 g liszt
50 g őrölt fekete szezámmag
10 g kristálycukor

Mandarin ragu
150 g tisztított mandarin
100 g mandarinlé

Szezámparfé:
A tejet, tejszínt a tojássárgájával és mézzel vízgőz fölött 83°C-ra felfözzük. Kihűtjük, hozzáadjuk a darált pirított szezámmagot és tejszínhabbal lazítjuk. Formákba töltjük és legalább 4 órára mélyhűtőbe tesszük.

Feketeszezámos morzsa:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben kb. 1 órát pihentetjük, majd sütőlemezre reszeljük és 160°C-os sütőben 15 percig sütjük.

Mandarin ragu:
A mandarinlét felére beforraljuk, koncentráljuk. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket egyet forr, levesszük a lángról, kihűtjük.

Tálalás:
A szezámos morzsát a tányérba szórjuk, ráhelyezzük a parfét és mellé kanalazzuk a karamellizált  mandarin ragut.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése