2015. január 16., péntek

Vörösboros csirkecomb, vargányás metélttel


csirkecomb 4-8 db
kolozsvári szalonna 15 dkg
gyöngyhagyma 10 dkg
száraz vörösbor 50 dkg
fokhagyma 1 dkg
kakukkfű 1 ág
liszt
babérlevél, só, bors

Kevés olajon megpirítjuk a hasábokra vágott kolozsvári szalonnát, majd kiszedjük a serpenyőből és a sózott, borsozott és lisztbe forgatott csirkecombokat körbe pirítjuk a zsiradékban.
Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a fűszereket, visszatesszük a szalonnát, majd felöntjük borral úgy, hogy ellepje a húst és fedő alatt lassan pároljuk. A főzési idő utolsó 15 percében hozzáadjuk a gyöngyhagymát.

Vargányás metélt

liszt 30 dkg
vargányapor 3 dkg
só 1 dkg
tojás 3 db

A felsorolt hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit 2 órás hűtőben történt pihentetés után kinyújtunk, és széles metéltre vágunk.

Zöldség velouté:

zöldség alaplé 40 dkg
liszt 2 dkg
vaj 4 dkg
vargányapor 1 dkg

Vajas rántást készítünk és felöntjük a zöldség alaplével, hozzáadjuk a vargányaport, majd kiforraljuk.
Kifőzzük a széles metéltet, leszűrjük és kevés olvasztott vajjal elkeverjük, majd a tányérra halmozzuk. Rátesszük a csirkecombot, néhány kanálnyi ragut és köré öntjük a vargányás zöldség velouté mártást. Zöldfűszerrel és fűszer olajjal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése