2015. február 26., csütörtök

Dobos torta

Mi így készítjük a Dobos tortát!
Nem tudom, hogy Élelmiszerkönyv konform-e, de  így finom!
tojássárgája 14 dkg (7 db)
tojásfehérje 21 dkg (7 db)
cukor 14 dkg
liszt 14 dkg
vaj 3,5 dkg
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt, a lisztet és az olvasztott vajat, majd szilikonos papírra 6 db, 24 cm átmérőjű kerek lapot kenünk és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük. A legszebb lapot félretesszük a tetőnek és ha teljesen kihűlt, olvasztott dobos cukorral vékonyan áthúzzuk és 16 cikkre vágjuk.
krém:
tojás 20 dkg
cukor 20 dkg
étcsokoládé15 dkg
vaj 18 dkg
1 rúd vanília
A tojásokat a cukorral és a félbevágott, kihúzott vanília rúddal (habosítás előtt kivesszük) 60°c-ig hevítjük állandó keverés mellet, majd habbá verjük. Belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd simára keverjük. Ha kihűlt a kihabosított vajba belekeverjük. A kész csokoládékrémmel öt dobos lapot összetöltünk. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a krémmel, majd recekártyával díszítjük vagy dióval panírozzuk. 16 krémrózsát nyomunk a tetejére és ráhelyezzük a dobos tetőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése