2015. április 22., szerda

Crema Catalana

tej  0,03
tejszín 0,03
tojá 0,02
tojássárgája 0,02
cukor 0,01
citromhéj, narancshéj,
őrölt fahéj
és szegfűszeg


A tejet, a tejszínt és a félbevágott vanília rudat összekeverjük és felforraljuk. A tojásokkal simára keverjük a cukrot, majd állandó keverés közben belekeverjük a tejes keveréket, majd az őrölt fahéjat és szegfűszeget és a reszelt citrom-és narancshéjat. Porcelán tálkákba töltjük és vízzel félig megtöltött tepsibe helyezve 100°c-on 40 percig gőzöljük. Kihűlés után barnacukorral megszórjuk és rákaramellizáljuk a tetejére, majd gyümölcsökkel díszítjük.

további katalán receptjeink: http://solier-izutazas.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése