2015. július 2., csütörtök

Blanquette de veau (francia borjúragu)

Borjú lapocka 0,80
Sárgarépa 0,15
Fehérrépa 0,15
Zeller 0,10
Csiperkegomba 0,15
Vöröshagyma 0,15
Póréhagyma 0,10
Fokhagyma 0,02
Petrezselyem zöld 1 csokor
Borsikafű 1 csokor
Kakukkfű 1 csokor
Szegfűszeg 5-6 szem
Fehérbor 1 dl
Vaj 0,05
Liszt 0,05
Tojás 2 db
Tejszín 2dl
Megtisztítjuk a lapockát majd kb. 4 cm-es kockákra vágjuk. Marha alaplében feltesszük főni a zöldségekkel és a fűszerekkel együtt, ha megfőtt a hús leszűrjük majd világos vajas rántást készítünk a rántásba beletesszük a póréhagymát aztán lassan sűrű kevergetés mellett hozzá öntjük a leszűrt húslevest és fehérbort. Hozzá öntjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódik a tojás, ha elkészültünk bele tesszük a mártásba a húst és a felszeletelt sárgarépát,gombát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése