A szó szerinti fordítás annyit tesz, mint vörös bárány, ami a
felhasznált piros chilire utal. Nevezik ezt az ételt
egyszerűen bárány
currynek is. Ez az étel India Kashmir tartományából származik.
Hozzávalók:
• 1 kg bárányhús kockákra vágva,
• 1/2 bögre natúr joghurt,
• 2 babérlevél,
• 8-10 szegfűbors,
• 1 tk egész bors,
• 1 darab fahéj,
• 5-6 kardamom hüvely,
• 2 tk őrölt koriander,
• 1 tk őrölt római kömény,
• 1/4 tk kurkuma,
• 2 tk garam masala,
• 3-4 szárított piros chilipaprika dúrvára törve,
• 3 gerezd fokhagyma passzírozva,
• 2 ek őrölt gyömbér,
• 4 ek olaj,
• 2 közepes vöröshagyma finomra aprítva,
• 2 bögre húsleves (kockából),
• 1 bögre víz,
• só,
• 5 ek tejszín
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a joghurtot a hússal, hagyjuk állni. Ez segíti a hús puhulását.
2.
Egy mély serpenyőben melegítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne az
egész fűszereket (fahéj, kardamom, szegfűbors, bors, babér). Pirítsuk
őket, míg el nem kezdenek sötétedni. Ekkor adjuk hozzá a hagymát és
pirítsuk, míg aranybarna nem lesz. Ekkor jöhet bele a fokhagyma,
pirítsuk további 1 percig, majd a por fűszerek (gyömbér, koriander,
kömény, kurkuma, chili és garam masala), pirítsuk megint 1 percig.
3.
Adjuk a fűszeres masszához a joghurtos húst, jól keverjük össze és
forrósítsuk fel és pirítsuk mg a húst. Mikor megpirult, öntsük hozzá a
levest és a vizet, majd sózzuk meg. Főzzük, míg a szósz besűrűsödik és a
hús megpuhul.
4. Keverjük bele a tejszínt a szószba, majd vegyük
le a tűzről. Szórjuk meg korianderzölddel, tálaljuk rizzsel és naan-nal
és zöldséges főétellel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése