2015. szeptember 17., csütörtök

Kasmíri bárányragu - Rogan Josh

A szó szerinti fordítás annyit tesz, mint vörös bárány, ami a felhasznált piros chilire utal. Nevezik ezt az ételt
egyszerűen bárány currynek is. Ez az étel India Kashmir tartományából származik.

Hozzávalók:
•    1 kg bárányhús kockákra vágva,
•    1/2 bögre natúr joghurt,
•    2 babérlevél,
•    8-10 szegfűbors,
•    1 tk egész bors,
•    1 darab fahéj,
•    5-6 kardamom hüvely,
•    2 tk őrölt koriander,
•    1 tk őrölt római kömény,
•    1/4 tk kurkuma,
•    2 tk garam masala,
•    3-4 szárított piros chilipaprika dúrvára törve,
•    3 gerezd fokhagyma passzírozva,
•    2 ek őrölt gyömbér,
•    4 ek olaj,
•    2 közepes vöröshagyma finomra aprítva,
•    2 bögre húsleves (kockából),
•    1 bögre víz,
•    só,
•    5 ek tejszín
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a joghurtot a hússal, hagyjuk állni. Ez segíti a hús puhulását.
2. Egy mély serpenyőben melegítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne az egész fűszereket (fahéj, kardamom, szegfűbors, bors, babér). Pirítsuk őket, míg el nem kezdenek sötétedni. Ekkor adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk, míg aranybarna nem lesz. Ekkor jöhet bele a fokhagyma, pirítsuk további 1 percig, majd a por fűszerek (gyömbér, koriander, kömény, kurkuma, chili és garam masala), pirítsuk megint 1 percig.
3. Adjuk a fűszeres masszához a joghurtos húst, jól keverjük össze és forrósítsuk fel és pirítsuk mg a húst. Mikor megpirult, öntsük hozzá a levest és a vizet, majd sózzuk meg. Főzzük, míg a szósz besűrűsödik és a hús megpuhul.
4. Keverjük bele a tejszínt a szószba, majd vegyük le a tűzről. Szórjuk meg korianderzölddel, tálaljuk rizzsel és naan-nal és zöldséges főétellel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése