Csokis
sablée:
liszt 40 dkg
vaj 38 dkg
porcukor 38 dkg
mandulaliszt 20 dkg
tojássárgája 8 dkg
vani.liás
cukor 1 dkg
só 1/2
dkg
sütőpor 1/2
dkg
kakaó 3 dkg
A
hozzávalókból gyors gyúrással egynemű tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük
2-3 órát. 2mm vékonyra kinyújtjuk, majd simaszélű kerek kiszúróval a
desszertforma méretű kerek lapokat szúrunk.
160°c-os
sütőben 10 perc alatt kisütjük!
Fehér csoki
ganasche
fehércsoki 20 dkg
tejszín 15 dkg
A tejszínt
felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a fehércsokit és kis formákba
töltve fagyasszuk.
Csoki
mousse:
tej 50 dkg
tejszín 50 dkg
tojássárga 28 dkg
étcsokoládé 80 dkg
tonkabab 1/8 db
Tejet, és a
tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a tojássárgájával 84°c-ig,
majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét és belereszeljük a
tonkababot. A csokis sablée lapokra, desszertformába töltjük a közepébe
helyezzük a fehércsoki ganasche-t és dermesztjük.
Áfonya
mártás:
áfonya 30 dkg
befőzőcukor 12 dkg
1 citrom
leve
A gyümölcsöt
felforraljuk a befőző cukorral, hzzáadjuk a citromlevet, majd visszahütjük!
Kiwi ragu:
kiwi 20 dkg
menta 5-6 levél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése