A
megtisztított libacombokat sózzuk és zsíros lábosba helyezzük.
Mellétesszük a cikkbe vágott hagymát, a megroppantott fokhagymát, 2 szál
kakukkfű ágat és 15 szem fekete borsot, majd ráöntjük a felolvasztott
kacsazsírt és 80°c-on 3,5-4 óra alatt sütőben elkészítjük.
Paszternák püré
Paszternák 45 dkg
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
Vaj 8 dkg
Tejszín 10 dkg
Alaplé(húsleves) 1 dl
só, fehérbors
A
paszternákot karikára vágjuk és vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és
felöntjük a tejszínnel és az alaplével, majd átforraljuk és pürésítjük.
Mazsolaragu
Arany mazsola 5 dkg
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítő 5 g
Snidling
méz 2 dkg
Víz 5 dkg
Borecet 2 dkg
Keményítő 5 g
Snidling
A
mézet karamellizáljuk, felöntjük a vízzel és puhára főzzük benne a
mazsolát. Hozzáadjuk a borecetet, a vágott snidlinget és kevés
keményítővel besűrítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfű ággal díszítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a libacombot. Kakukkfű ággal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése