cukor 8 dkg
dió 8 dkg
vaj 8 dkg
birsalmalekvár 30 dkg
Birslekvár:
Hozzávalók: 1 kg birsalma (csumázva), 0,5 kg cukor, 0,3 kg víz
A
birsalmát kicsumázzuk, negyedeljük. 3 dl vízzel és 20 dkg cukorral
lassú tűzön kb. egy óráig főzzük, amíg a vizet elforrja, és a birs puha
nem lesz. Leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot is, és addig
főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri, majd dermesztjük.
Az édes morzsába
belekeverjük a cukrot, a durvára tört diót és az olvasztott vajat, majd
egy papírral becsomagolt tortakarikába simítjuk. A tetejére egy 2 cm
vastag kört formálunk a birsalmalekvárból
krémsajt 60 dkg
tejföl 40 dkg
tojás 4 db
cukor 25 dkg
keményítő 4 dkg
A krémsajtot kikeverjük, majd belekeverjük a többi alapanyagot is, simára keverjük és a morzsatésztára öntjük. 130°c-os sütőben 80 percig sütjük. Kihűlés után hűtőbe helyezzük és 3-4 óra hűlés után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése