Narancsos-csokoládés sacher piskóta
tojásfehérje 0,10
tojássárgája 0,15
cukor 0,20
liszt 0,12
cukrozott narancshéj 0,05
kakaó 22%-os 0,04
őrölt fahéj
A
tojássárgáját habosra verjük, majd belekeverjük a darált cukrozott
narancshéjat. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd lazán
belekeverjük a sárgáját és a liszttel elkevert kakaót és fahéjat.
Tortakarikába elsimítjuk és 170°c-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha
kihűlt, kivágjuk a karikából!
Narancsos-habos angolkrém
tojássárgája 0,15
tojás 0,15
narancslé 0,07
citromlé 0,08
cukor 0,15
narancsszörp(piroska) 0,08
tojásfehérjepor 0,02
zselatin (oldott) 0,02
Angolkrémet
készítünk; a tojásokat és a cukrot habosra keverjük és állandó keverés
mellet hozzáöntjük a felforralt narancs- és citromlevet. Visszatesszük a
tűzre és 84°c-ig sűrítjük, majd visszahűtjük. A narancsszörpbe
belekeverjük a tojásfehérje port, majd habbá verjük és az oldott,
felmelegített zselatinnal együtt, lazán belekeverjük az angolkrémbe.
Tortakarikába visszahelyezzük a piskóta lapot, majd simára elkenjük a
tetején a habos angolkrémet és hűtőben dermesztjük. Ha megdermedt
szeleteljük és tejszínhabbal, csokoládé reszelékkel, esetleg naranccsal
díszítjük. (M.F.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése