Kevert linzi tészta / kg
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 8 dkg (4 db)
liszt 33 dkg
keményítő 8 dkg
sütőpor 2 dkg
tej 12 dkg
mazsola 15 dkg
rum 3 dkg
alma:
alma 1,2 kg
citrom 1 db
fahéj, mézes fszk.
tojáshab:
tojásfehérje 12 dkg (4 db)
cukor 15 dkg
mandulaliszt 5 dkg
mandulaliszt 5 dkg
szeletelt mandula 5 dkg
A
vajat a porcukorral kihabosítjuk, egyenként belekeverjük a
tojássárgáját, majd a tejet és a rumot és végül a szárazanyagokat.
Szilikonos papírra helyezett fémkeretbe elsimítjuk.
A
meghámozott, kicsumázott szeletelt almát elkeverjük a citrom levével,
reszelt héjával és a fűszerekkel, majd ráterítjük a fémkeretben lévő
tésztára.
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a
mandulalisztet és rásimítjuk az almára és megszórjuk szeletelt
mandulával. 170°c-on sütjük 20-25 percig. kihűlés után szeleteljük és
porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése