2018. január 15., hétfő

Spenótos nudli, körtével


Főtt burgonya 500 g
Bl 55 liszt 150 g
petrezselyem 5 g


A burgonyát héjában , sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a lisztet
a sót és a finomra vágott petrezselymet és gyors gyúrással egyneműsítjük. Tetszés szerint nudli vagy gnocchi forámra alakítjuk.


Friss leveles spenót 250 g
tejszín 150 g
vaj 50 g
só, bors

A vajat felhevítjük, majd beletesszük a konyhakész spenótot, pároljuk 1-2 percet, majd ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk
és még néhány percig forraljuk.
Közben a nudlit lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük és forró serpenyőben vajon megpirítjuk.
A tényér aljára helyezzük a spenótot, rá helyezzük a nudlikat, majd szeletelt körtével és parmezánnal gazdagítjuk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése