Kacsakolbász sült birsalmával
200g kicsontozott kacsacomb
80g kacsaháj
4g só
rózsabors, őrölt koriander
adagonként egy fél birsalma és egy darab szegfűszeg
gesztenyeméz és néhány izsóp ág
A birsalmák magházát és az "ikrás" kemény részeket kivágjuk, vízzel, szegfűszeggel és vajjal redukciót főzünk,amit a vákumzacskóba az almák mellé töltünk ,néhány izsóp virág kíséretében.
80c -on 20 perc alatt elkészítjük.
A kicsontozott kacsacombot, a hájjal együtt ledaráljuk, ízesítjük sóval, őrölt korianderrel és rózsaborssal. Juhbélbe töltjük, néhány percig abáljuk, majd tálaláskor grillezzük.
Az elkészült birseket gesztenyemézzel megkenjük, és szalamanderben (sütőben) rápirítunk.
Gesztenye tuillel és izsóppal tálaljuk. (Fodor Sándor)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése