A 7. főzőtanfolyamunkon volt a menüsor része ez az étel is,
mint ahogy az előző kettő is.
Húsvét után aktuális volt a nyuszi husi és a medvehagyma,
Sanyi (Chef) ezekből alkotott ismét egy nagyszerű fogást.
Medvehagymás rizottó: kg
rizottó rizs 0,30
vaj 0,04+0,05
hagyma 0,03
fehérbor 0,10
alaplé 0,80
medvehagyma 0,5 csomag
A vajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és néhány percig, folyamatos keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük a borral. Ha a bor elforrt, 1-1,5 dl alaplével felöntjük és folyamatos kevergetés mellett főzzük, közben állandóan pótoljuk az elforrt alaplevet és fogkeményre főzzük.
A végén belekeverjük a vágott medvehagymát és vajkockákkal elkeverve dúsítjuk.
Napraforgómagos bunda: kg
liszt 0,05
keményítő 0,05
napraforgó 0,10
tojás 3 db
só
Az hozzávalókat sima masszává keverjük.
Nyúlgerinc filé kb 0,60
A nyúlgerinc filéket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és a napraforgómagos masszába mártjuk és bő olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése