Piskóta: kg
Tojás 3 db
liszt 0,06
cukor 0,06
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor folyamatos adagolásával, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Sütőpapírral fedett tepsire lapot kenünk a masszából és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.
A kihűlt piskótából kb 10*10 cm-es négyzeteket vágunk és belemártjuk tejbe. Közepébe helyezünk egy gombóc fagyit (málna fagyi vagy levendulás vanília fagyi) és beburkoljuk a piskótával. A beburkolt gombócokat lisztbe, tojásba, majd szeletelt mandulába hempergetjük és bő forró olajban arany-barnára sütjük.
Tálaláskor kétféle csoki szószt a tányérra öntjük és erre helyezzük a sült fagylaltot. Gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük.
Csoki szószok:
tejszín 0,10
étcsokoládé 0,06
tejszín 0,10
fehércsokoládé 0,08
A felforralt tejszínnel simára keverjük a csokoládét és visszahűtjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése