2010. április 21., szerda

SÜLT FAGYLALT, FEHÉR-ÉS ÉTCSOKOLÁDÉ SZÓSSZAL

Piskóta:            kg
Tojás                3 db
liszt                   0,06
cukor                0,06

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor folyamatos adagolásával, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet. Sütőpapírral fedett tepsire lapot kenünk a masszából és 170°c-on 10 perc alatt kisütjük.

A kihűlt piskótából kb 10*10 cm-es négyzeteket vágunk és belemártjuk tejbe. Közepébe helyezünk egy gombóc fagyit (málna fagyi vagy levendulás vanília fagyi) és beburkoljuk a piskótával. A beburkolt gombócokat lisztbe, tojásba, majd szeletelt mandulába hempergetjük és bő forró olajban arany-barnára sütjük.
Tálaláskor kétféle csoki szószt a tányérra öntjük és erre helyezzük a sült fagylaltot. Gyümölcsökkel és menta levéllel díszítjük.

Csoki szószok:
tejszín                0,10
étcsokoládé       0,06

tejszín                0,10
fehércsokoládé   0,08

A felforralt tejszínnel simára keverjük a csokoládét és visszahűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése