Egy gyors, egyszerű, szezonális előétel!
Nagy sikert aratott szűkebb körben a főzőtanfolyamon, de a nagyközönség is ovációval fogadta a Taste of Budapesten (konyha kiállítás).
Spárga 0,15
Alaplé 0,10
Tejszín 0,10
Tojássárgája 0,10
A spárgát megtisztítjuk és a tisztításkor keletkezett spárgahéjat és a levágott spárga végeket feltesszük főni, annyi vízben, ami éppen ellepi. 30 percig főzzük, majd leszűrjük.
Az így kapott spárga alaplében megfőzzük a felkarikázott spárgát és leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt , ízesítjük a sóval, cayen borssal, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és hőálló tálkákba adagoljuk.
100 °c-os sütőben, vízfürdőbe állítva 40 percig sütjük.
A kihűlt krémek tetejét salátalevelekkel vagy Sült, sonkába tekert zöld spárgafejjel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sziasztok!
VálaszTörlésEzúton is gratulálok Sándornak a Czifray pályaművéhez, valóban nagyon szép lett a tányér, és nekem - Széll Tamáséval együtt - a leginkább nyálcsorgató. :)
Üdv,
ehran
Szia ehran!
VálaszTörlésKöszönöm a gratulációt,a tokány rendben,de a desszerten még dolgoznom kell!