2010. november 2., kedd

Az ősz ízei. 3.- Sült (konfitált) libacomb, aranymazsolás raguval és paszternák pürével

Llibacomb1,-
Vöröshagyma 0,10
Fokhagyma 0,04
Kacsazsír 1,-
Só, szemes bors, friss kakukkfű   

A megtisztított libacombokat sózzuk és zsíros lábosba helyezzük. Mellétesszük a cikkbe vágott hagymát, a megroppantott fokhagymát, 2 szál kakukkfű ágat és 15 szem fekete borsot, majd ráöntjük a felolvasztott kacsazsírt és 80°c-on 2,5-3 óra alatt sütőben elkészítjük. Tálalás előtt 180-200°c-on 4-5 perc alatt pirosra sütjük  

Paszternák püré           
Paszternák 0,45
Vaj 0,08
Tejszín 0,10
Alaplé 0,10
só, fehérbors
A paszternákot karikára vágjuk és vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a tejszínnel és az alaplével, majd átforraljuk és pürésítjük.

Mazsolaragu               
Arany mazsola 0,05
méz 0,02
Víz 0,05
Borecet 0,02
Keményítő 0,005
Snidling

A mézet karamellizáljuk, felöntjük a vízzel és puhára főzzük benne a mazsolát. Hozzáadjuk a borecetet, a vágott snidlinget és kevés keményítővel besűrítjük.
A tányérra kanalazzuk a pürét, rá a mazsola ragut és mellé a kacsacombot. Kakukkfű ággal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése