2011. március 1., kedd

Római konyhaművészet

Római lakoma
Február 18-án ételkóstolással egybekötött bemutatót tartott Chef-ünk a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban, Ullrich Balázs, latin-történelem szakos tanár felkérésére.


Az ételeket - eredeti receptek alapján - Chef-ünk, Fodor Sándor  és Fiel Attila szakács kollégánk készítették el a gimnázium latin nyelvet tanuló diákjainak közreműködésével.


Sanyit külön tisztelet illeti, hogy a napi munka  és a Czifray -versenykurzus döntőjére való felkészülés mellett, még ezt is bevállalta és magas színvonalon le is bonyolította!


Következzék a beszámoló képekben, rövid szöveggel:

körtefelfújt
Körtefelfújt:
- méz
- édes bor (tokaji aszú)
- őrölt római kömény
- fekete bors
- garum (halszósz)










csirke Fronto-módra

Csirke Fronto-módra:
- csirke
- garum
- kapor
- póréhagyma
- borsikafű
- koriander
- bors
- édes must




 
őszi-téli zöldség bőségtál
Töltött tök:
- bors, lestyán, római kömény
- szurokfű, vöröshagyma, garum

Cékla:
- póréhagyma, koriander, mazsola
- római kömény, ecet, garum

Gesztenyés lencse:
- bors, római kömény, menta
- koriandermag, csombor, ecet, méz
- szódabikarbóna


répa "saláta"


Répa "saláta":
- koriander, vöröshagyma, bors
- római kömény, redukált édes bor












mézes-diós datolya
 Mézes-diós datolya:
- méz, dió, fenyőmag, bors















megrohanták Sanyit

érdeklődő fiatalok

tálalás

készül az utánpótlás.....

....de nem lehetett eleget készíteni......

....ahogy elkészült, el is fogyott.

végső roham

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése